Om RETHINK

 

OK, egentligen vet vi alla hur läget är. Dagens mode och textil är ohållbart.
För mycket belastning på planeten, för kassa förhållanden för människor.

Men om vi nu vet, vad gör vi? Och vilka ska göra framtidens textil till något härligt, snyggt och hållbart?

Svaret är inte ”man”, ”dom”, eller ”någon”. Nej, det är dags att tänka om och kavla upp armarna. För är det några som kan tänka nytt, tänka smart och tänka lagom stort så är det ”vi”.

Och med ”vi” menas förmågorna i Borås.

Här har framtidens textil och mode formats förut. Inte alltid på bästa sätt, det fanns en tid då vi öste gifter ut i Viskan. Men tillsammans har vi lärt oss och idag finns några av textilvärldens skarpaste kreatörer och entreprenörer i Borås.

Och vad gör kreatörer och entreprenörer? Jo, tänker om.

RETHINK är samlingsplatsen för alla som vill tänka om och tänka smart kring mode och textil. Här samlas staden, företagen, skolorna, kreatörerna och människorna från Borås och från resten av landet.

RETHINK är på riktigt, det är garn, tyg, nål, tråd och färg. Det är mitt i Borås – på hörnet av Österlånggatan och Åsbogatan samlar vi det bästa inom REPAIR, REUSE och REMAKE. Med andra ord är vi en plats där gammalt blir till nytt, slitet blir fräscht och same-same blir oh-oh.

Allt kan hända på RETHINK. Kom med dina plagg som behöver repareras med kärlek. Få inspiration hur din garderob kan få nytt liv. Tillsammans tänker vi om. Var och varannan dag är det ett nytt evenemang där vi bjuder på kunskap, inspiration och motivation.

Och du frågar kanske igen, vilka är “vi”.
Tänk om, det är du.
Välkommen.